Massage workshop voor 2

Massage workshop voor 2

Lijkt het je een leuk idee om samen met je partner, een goede vriendin of vriend massage te leren? Dan is de massage workshop voor 2 personen dé ideale workshop voor jullie!

In een les van 2½ á 3 uur leren jullie een aantal fijne technieken op de rug, schouders en in de nek. Met de technieken die je leert kan je elkaar (of anderen) een fijne en ontspannende massage geven van ongeveer een half uurtje. Ideaal dus als je iemand even iets fijns wilt geven, maar niet veel tijd hebt.

Tijdens de workshop krijg je, na het voorstellen, eerst het een en ander te horen over het masseren. Deze theorie geeft het masseren een onderbouwing en maakt ook duidelijk wat de reden is van de manier van werken enzovoort.

Massagecursus voor tweeHierna gaat de trainer de technieken voordoen op één van jullie. De ander kijkt mee en luistert naar de toelichting en uitleg. Daarna mag je de technieken zelf oefenen, waarbij de trainer uiteraard instructies geeft over wat je moet doen. Degene die op de tafel ligt, krijgt zodoende twee massage na elkaar. Eenmaal aan het einde van de tweede massage moet zij/hij dus wel even bijkomen!

Na een korte pauze, wissel jullie van rol en gaat de trainer de technieken nog eens voordoen op de andere deelnemer. Vervolgens kan ook de eerste deelnemer oefenen, waarbij er natuurlijk opnieuw instructies gegeven worden.

Tijdens en na afloop van het masseren, is er ruime gelegenheid om vragen te stellen over massage. Om eenmaal thuis de technieken nog eens te oefenen en daarmee goed in de vingers te krijgen, wordt er een handleiding naar jullie gemaild. Hierin staat van elke techniek een beschrijving en, om het te verduidelijken, ook kleurenfoto’s.

De workshop is ontwikkeld door de OMB Academie en via die website kan je je ook aanmelden. Voor het vinden van een datum en tijd, graag eerst contact opnemen met mij.