Hoe werk ik

Hoe werk ik

Wanneer je bij mij langs komt voor een massage dan nodig ik je eerst uit om wat te drinken en om bij te praten. Ik vind het belangrijk om te weten hoe het met je gaat en of er dingen zijn waar ik tijdens de massage rekening mee kan houden.

De eerste keer dat je komt, hebben we een iets langer gesprek, ongeveer 15 minuten. In dit gesprek vertel ik wat over mijzelf, leg ik je nog even in het kort mijn werkwijze uit en bespreken we wat je gemasseerd wilt hebben. Verder stel ik je vragen met betrekking tot je gezondheid, bijvoorbeeld of je zwanger ben, spataderen hebt of allergisch bent voor amandel olie. Deze vragen zijn voor mij belangrijk om je een zo relaxed mogelijke massage te geven. Op deze manier kan ik rekening houden met jou en jouw wensen.

Daarna laat ik je de ruimte zien en wijs ik je waar je je kleren kan ophangen. Vervolgens loop ik de kamer uit om je privacy te geven. Wanneer je klaar bent, ga je op de tafel liggen en dek je jezelf toe met de zachte grote doek die op de tafel ligt. Tijdens de massage lig je altijd onder het doek. Alleen het deel van je lichaam dat gemasseerd wordt, ligt onbedekt.

En dan is het tijd voor de massage!

Tijd voor ontspanning en genieten. Laat je meevoeren door de ontspanning die de ruimte, de rustige muziek, de rustgevende geuren van etherische olie je geven en natuurlijk de massage zelf. Het is even jouw tijd en voor niks of niemand anders. Geen werk, geen stress, maar even een momentje voor jezelf. Een echt Ontspanningsmomentje.

Het kan zijn dat je tijdens het masseren de behoefte voelt dat je iets kwijt wilt, in woorden of in emoties. Wanneer je dit wilt delen, kan dat altijd. Alles wat in de massageruimte besproken wordt, blijft binnen die muren.
Je bent echter nooit verplicht om te vertellen waarom je lacht of huilt. Dat deel je alleen wanneer jij dat zelf wilt. Het gaat tenslotte om jou.

Na de massage krijg je de tijd om rustig bij te komen.
Ik ga ondertussen een glas water voor je inschenken en dan praten we nog even na. Belangrijk is dat je de rest van de dag goed water of thee blijft drinken. En het is fijn als je de rest van de dag rustig aan kan doen. Dat je nog lekker kan genieten van het ontspannen gevoel.